Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov

Posameznik

Ne ostani ujet/a v digitalnem labirintu nepotrebnih aplikacij in datotek, saj lahko stopiš korak naprej in se pridružiš digitalnemu čiščenju!

Zakaj bi se udeležil/a dneva digitalnega čiščenja?

Ključne informacije na kratko. Ker je to enostaven ukrep, s katerim narediš konkreten korak k manjšim emisijam CO2, podaljšaš življenjsko dobo elektronskih naprav ter širiš ozaveščenost o digitalnem onesnaževanju in okoljskem vplivu digitalnih tehnologij. Več o vplivu digitalnih aktivnosti.

Kako točno sodelujem?

Sodeluješ tako, da se lotiš čistilne akcije na svojih elektronskih napravah. Podrobna tekstovna in video navodila za to smo ti pripravili na spodnjih povezavah:

Ko končaš, nam najkasneje do 16. marca 2024 do 16. ure sporoči rezultate, da izveš, kaj pomenijo tvoji prihranki CO2 v malo bolj oprijemljivih primerjavah (npr. koliko kilometrov z avtom bi lahko prepotoval/a za takšen okoljski odtis). Ter da lahko Slovenija s tvojo pomočjo pri čistilnih akcijah ponovno prevzame primat in postavi tudi digitalni rekord.

Ali lahko vključim tudi družino, prijatelje ali sodelavce?

Seveda! Več kot nas bo čistilo, bolje bo in lažje bomo dosegli cilje. Če želiš v čiščenje vključiti svoje drage, si poglej tudi posebna navodila, ki smo jih pripravili za:

Kako lahko pomagam pri širjenju besede?

Širi besedo med prijatelji in znanci ter deli naše vsebine na družbenih omrežjih z uporabo ključnika #odklikaj in #DigitalCleanupDay.