Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov

Druge organizacije

Zakaj bi se udeležili dneva digitalnega čiščenja?

Ključne informacije na kratko. Ker je to enostaven ukrep, s katerim lahko okrepite svoja trajnostna prizadevanja, ozaveščate člane/zaposlene, izboljšate svoje procese in učinkovitost ter zmanjšate stroške shranjevanja in podaljšate življenjsko dobo elektronske opreme. Več o vplivu digitalnih aktivnosti.

Kako točno sodelujemo?

  • Ko se v organizaciji odločite za sodelovanje, določite koordinatorja, ki bo organiziral podrobnosti akcije in bo tudi kontaktna oseba za nas.

Odločite se za obseg sodelovanja: navodila za koordinatorje

  • Samostojno čiščenje zaposlenih: Boste člane/zaposlene pozvali k samostojnemu čiščenju njihovih naprav? Pošljite jim navodila za čiščenje, prenesite tabelo za zbiranje podatkov za vašo organizacijo in vsakega sodelujočega pozovite k vpisu svojih rezultatov. Zbrane rezultate za vašo organizacijo oddajte v obrazec na spletni strani najkasneje do 16. marca do 16. ure, da izveste, koliko ste z izbrisanimi datotekami privarčevali CO2 ter kaj številke pomenijo v malo bolj oprijemljivih primerjavah (npr. koliko kilometrov z avtom bi lahko prepotovali za takšen okoljski odtis).
  • Vključitev IT: Bi šli pri čiščenju korak dlje in se lotili tudi strežnikov organizacije, sistemskih datotek in kanalov komuniciranja organizacije? Vključite vse člane/zaposlene, ki jih tovrstno čiščenje vključuje, predvsem IT predstavnika, komunikatorja ter vodstvo organizacije. Če se boste odločili za poglobljeno čiščenje, ne pozabite podatkov o količini zbrisanih datotek prišteti zbranim rezultatom čiščenja članov/zaposlenih, ki nam jih boste sporočili. Če želite pri tem strokovno pomoč, kontaktirajte Ekologe brez meja.

  • Interno in eksterno ozaveščanje: Želite čiščenje nadgraditi z ozaveščevalnimi aktivnostmi za vaše člane/zaposlene, poslovne partnerje, stranke in druge? Pripravili smo predlog komunikacije za vaše digitalne kanale komuniciranja. Če želite personaliziran komunikacijski paket za interno kampanjo, prilagojen potrebam vaše organizacije, koncept za komunikacijo z zunanjimi deležniki ali bi želeli člane/zaposlene ozaveščati prek predavanja v živo ali na daljavo, kontaktirajte Ekologe brez meja.